Cafe Esplanad

MAANANTAI, 10. MARRASKUUTA 2014

"Espis"

x

Cafe Esplanad on yksi suosikki kahviloitani Helsingissä! Se sijaitsee nimensä mukaan pohjois-espalla ja on tarjontansa ja tunnelmansa puolesta todella varteenotettava vaihtoehto joko Fazerille tai Strindbergille.

 

En tiedä, kuinka pitkälle kahvilan juuret ulottuvat, mutta sen tiedän, että kauan se on tuossa ollut! Olen nimittäin jo teininä käynyt hakemassa korvapuusteja tuosta kyseisestä paikasta. Kahvilan valtavat (ja kuuluisat!) korvapuustit ovatkin vertaansa vailla ja aivan ihania ovat myös muut leivonnaiset. Tarjonnasta löytyy niin juustokakkua, muffinseja, piirakoita, kuin marenkejakin. Suurin ongelma kyseisessä paikassa on valinnanvaikeuden iskeminen juuri sillä hetkellä, kun tarjoilija kysyy mitä laitetaan.

Tarjolla on myös salaattia, johon voi valita kaksi täytettä kymmenen euron hintaan. Myös paikan patongit ja sämpylät näyttävät herkullisilta - niin, ja valtavilta! Paikka on yleensä aina täysi, koska se on niin paikallisten, kuin turistienkin suosiossa. Lounasaikaan meno yltyy vielä entisestää, mutta koskaan ei ole ainakaan minulle myyty “ei oota”. Fiilis Espiksessä on kivan kansainvälinen, niin sisustuksen, kuin myös iloisen puheensorinan takia. Kieliä kuulee englannista espanjaan, ja saksasta ruotsiin. Kesällä ulkoa löytyy myös terassi, joka on todella suosittu ja siellä saakin olla kärppänä, jos meinaa pöydän itselleen saada! Espis on nimittäin paikka, johon todellakin tullaan istumaan tunneiksi ja vaihtamaan kuulumiset parhaan ystävän kanssa, lukemaan päivän lehdet tai sitten vaan katselemaan ihmisten menoa.