Ski- ja Boardexpo 2014

TIISTAI, 04. MARRASKUUTA 2014

... ja Spine Awards

Expot tuli ja meni! Koko expo-viikonloppu oli niin tapahtumarikasta, että nyt vasta ehdin koneelle päivittelemään kuulumisia!

Viikonloppu alkoi perjantai-iltana Teatteri Forumissa, jossa järjestettiin suomalaisen laskujengin KBR Productionsin 10-vuotis synttärit. Paikalla oli aikamoinen määrä Suomen laskujengiä ja fiilis oli sen mukainen! Kiva huomata miten expot kerää kasaan laskijoita ympäri Suomea, tämän tyylisiä tapahtumia kun valitettavan harvoin Suomessa järjestetään.

Lauantai-iltapäivä meni sitten expoilla pyöriessä. Lapin hiihtokeskukset olivat isosti esillä Ski-expojen puolella, kun taas Boardexpo keskittyi enemmän merchandise-meininkiin. Boardexpon puolelta löytyi niin Villawoolin, Asenne Surfin, Blackeye Lensin ja Spine Magazinen standit. Perinteinen skeitti streetti oli myös laitettu pystyyn ja Tazza Rail jamit viihdyttivät messuyleisöä. Valkokankaalla pyöri laskuleffoja ja osa Suomen kovimmista laskijoista oli jakamassa nimmareita ja kertomassa kuulumisiaan junnuille. Itselleni messuista jäi parhaiten mieleen Asenne Surfin standi,  joka paitsi oli visuaalisesti onnistunut surffilautoineen ja koivunhalkoineen, mutta jossa oli myös erittäin letkee meininki DJ:n soittaessa levyjä taustalla.

Ski ja Boardexpojen ohella Messukeskukseen oli pystytetty myös Hifi-ja Digiexpot. Täytyy myöntää, että sen verran oli pää pyörryksissä siinä vaiheessa, kun tälle puolelle päästiin, että kauheasti ei enää jaksanut keskittyä Hifi- ja Digiexpojen tarjontaan.  Expoilta jatkettiin sitten taas Teatteri Forumiin, jossa tarjolla oli Spine Awards ja ”palkintogaala”, jossa palkittiin vuoden lumilautailija, vuoden Suomi-pro jne.  Vuoden lumilautailija tittelin vei ansaitusti Enni Rukajärvi. Ennihän nappasi Sothista mitalin, mutta kaikki varmasti tietävät Ennin olevan todella kova laskija, oli sitten olympiamitalia tai ei. Palkintojen jaon jälkeen bileet lähtivätkin sitten kunnolla käyntiin, kun freestyle-kaksikko Solonen ja Kosola heittivät mielettömän fiilistelykeikan ja tanssilattia täyttyi pipopäisestä laskukansasta.

Lisää kuvia ja fiiliksiä voi käydä katsomassa expojen kotisivuilta; Boardexpo ja Skiexpo