Kuldse Notsu Kõrts

MAANANTAI, 22. SYYSKUUTA 2014

Virolaista perinneruokaa ihastuttavassa miljöössä

Tiedättekö sen tunteen, kun olet reissussa ja yrität etsiä illalla ravintolaa kaupungista missä et ole aikaisemmin käynyt? Kiertelet epätoivoisena tähyillen mikä paikka näyttäisi kivalta, missä olisi tilaa, mutta mikä ei kuitenkaan olisi tyhjillään, sillä se tarkoittaa varmasti sitä että ravintolaan ei kannata mennä, kun ei siellä ole ketään muutakaan. Lueskelet ovilla menuja ja yrität ymmärtää mitä niissä sanotaan. Vatsa kurnii ja alkaa tulla kiukku, koska nälkäisenä ei koskaan pitäisi joutua etsiskelemään ”sopivaa” ravintolaa.

No me haluttiin mun kaverin kanssa välttää tämä edellä mainittu episodi ja hetken tallinnan katuja käveltyämme paineltiin jo edellisellä Tallinnan reissulla (se samainen kolmen vuoden takainen) hyväksi todettuun, Kuldse Notsu Kõrts –nimiseen ravintolaan. Ravintola tarjoaa perinteistä virolaista ruokaa ja sen sisustus sekä tunnelma ovat todella sympaattisia.

Itse päätin vetäistä oikein kunnon nostalgisen annoksen, mustamakkaraa ja hapankaalia, kaverini tyytyessä hieman kevyempään ja tavanomaiseen lohiannokseen. Tiedä sitten mikä nostalgia puuska mulle tuli, mutta jonkinlainen pakottava tarve tuli vetäistä oikein kunnon talonpoikaisannos.  Ja oli muuten todella maukasta...ainakin siihen asti kunnes kaveri muistutti mistä se olikaan taas tehty!

Tätä ravintolaa voin siis todellakin suositella lämpimästi kaikille Tallinnassa matkaaville nälkäisille (ja malttamattomille) herkuttelijoille!