Aurinkoinen Tallinna

SUNNUNTAI, 21. SYYSKUUTA 2014

Kuvankaunis Vanha Kaupunki

Lauantaiaamuna suuntasin kaverin kanssa Tallinnaan. Varattiin reissu jokunen kuukausi sitten, tarkoituksena osallistua Tallinnan maratonille, joka juostiin sunnuntaina 14.9. Oh well, meidän juoksu ei menny ihan niinku Strömsössä, mutta siitä enemmän myöhemmin, nyt muutama sananen Tallinnasta...

Vaikka olen Tallinnassa syntynyt ei mulla oikein ole sinne enää mitään sidettä ja siellä vierailutkin ovat jääneet vuosien saatossa aika vähälle. Viime Tallinnan vierailusta taitaa olla aikaa jo kolme vuotta, ja silloinkin muistan vaan, miten kylmää ja koleaa siellä oli, ja miten laivamatkamme takasin satdiin oli peruttu tuulisen sään vuoksi.

No eipä ollut kylmää ja koleaa tällä kertaa, vaan ihanan aurinkoista ja tunnelmallista! Joo kyllä, olen juuri niitä matkaajia, joiden mielipiteeseen aurinkoinen sää vaikuttaa todella paljon. Kävelimme kaverin kanssa Tallinnan Vanhan Kaupungin katuja ja en voinut olla ihastelematta sen kauneutta suu ammollaan. Ihan harmittaa, että en ole käynyt Tallinnassa useammin. Tallinnan kauppakeskukset ja ns. uudempi infastruktuuri ei muhun niinkään iske, mutta voi vitsit sitä Vanhaa Kaupunkia – wow! Olisin voinut käyskennellä niillä kaduilla vaikka koko päivän, jollei olisi pitänyt säästellä vähän paukkuja seuraavan päivän puolikkaalle. Todella kauniita rakennuksia, ihanaa vanhaa arkkitehtuuria ja suloisia kahviloita ja rafloja. Pakko päästä Tallinnaan uudestaan vaikka joulun aikana, voin vain kuvitella miten tunnelmallista Vanhassa Kaupungissa on, kun lumi on peittänyt maan ja joulumarkkinat vallanneet Vanhan Kaupungin kadut.