Iltapäivä Eiran kulmilla

PERJANTAI, 12. SYYSKUUTA 2014

Ihana Helsinki!

Vietin yhden iltapäivän kierrellen Eiran katuja ystäväni kanssa ja siinä samalla mietin miten kivan postauksen tästä kauniista alueesta saisi. Päivätyöni puolesta tallailen Eiran katuja harvasen päivä ja siltä akselilta -Eira, Kaivari, Ullanlinna ja Kaartinkaupunki- löytyykin vaikka mitä mielenkiintoista kerrottavaa. Tätä kuvankaunista aluetta esittelee hyvinkin mielellään ulkopaikkakuntalaisille ystäville ja tutuille!

Treffaattiin Viiskulmassa, jossa ihan ekaksi napattiin iltapäiväkahvit Brooklyn Cafesta, josta on aina myös pakko ostaa cookiet mukaan, vievät meinaan kielen mennessään! Tyytyväisenä suuntasimme merelle päin ja aloimme koluta läpi alueen ihania pikku kauppoja. Vuorimiehenkadulla sijaitseva Escapist ja SirkusKupp myy laadukkaita design ja vintage-esineitä aina vaatteista sisustusesineisiin. Korkeavuorenkadulla sijaitsevan Tikaun eettisesti tuotetut tuotteet saivat meidät ihastelemaan sympaattista kauppaa suu auki! Aivan ihania mattoja, koruja ja sisustusesineitä! Tikaun tuotteet ovat käsintehtyjä ja niissä käytetään lähinnä luonnonmateriaaleja ja siksi kaikki tuotteet ovatkin yksilöllisiä. Tältä alueelta löytyy vaikka mitä pientä putiikkia ja kauppaa, joten kannattaa pitää silmät auki ja poiketa rohkeasti sisään!

Kauppoja kierrellessä alkoi tulla vähän nälkä ja matkalla poikkesimme „palvelevassa kortteliruokakupassa“ Kapteeninkadun Anton & Antonissa. Täällä tiedetään mistä hyvä asiakaspalvelu koostuu ja miten tuoreista raaka-aineista loihditaan asiakkaille (allekirjoittaneelle) vaikka tuunattu jokirapuleipä perunasalaatilla, jos hän sellaisen haluaa. Tyytyväisenä ja mahat täynnä jatkoimme ihastuttavan Salkkari-kadun läpi (Huvilakatu) vähän erilaisempaan shoppailumiljööseen, nimittäin Kaivarin Kanuunaan, joka on itsepalvelukirppis Kaivarissa, Merikadulla. Kirppis on tunnettu hieman laadukkaimmista tavaroistaan ja sen tilat ovat valoisat ja tilavat. Tavaraa löytyy aina merkkilaukuista, kirjoihin ja astioihin.

Ihana kierroksemme päättyi kuohareihin Korkeavuorenkadulla sijaitsevassa Maxillissa!