Kallion Oiva

SUNNUNTAI, 07. SYYSKUUTA 2014

Sunnuntaibrunssilla

Täydellisen brunssin metsästys jatkuu ja tällä kertaa tiemme vei Kallioon, Porthaninkadulle ravintolaan nimeltä Kallion Oiva. Täydellisen brunssipaikan metsästys näyttää olevan ihan yhtä vaikeeta, kuin täydellisten farkkujen tai luottokampaajan metsästys.

Oli kiva kuitenkin palata taas pitkän tauon jälkeen brunsseilemaan Kallioon, viime kerrasta onkin jo tovi. Kallion Oiva on varsin monipuolinen paikka. Sunnuntaibrunssin lisäksi siellä voi laulaa karaokea, lounastaa tai tanssia, jos siltä tuntuu.

Brunssi oli mielestäni varsin kattava, joskin 19,50e hintaan, sellainen sen täytyy ollakin. Jogurtteja löytyi kahdenlaisia, turkkilaista ja tavallista maustamatonta, jonka höysteenä löytyi mysliä, kahta erilaista hilloa ja hillottuja marjoja. Leikkelepöydästä löytyi niin kinkkua, kalkkunaa, metukkaa ja juustoa – ja mikä parasta, runsaasti graavilohta! Salaateista maistoin sienisalaattia, joka oli ihan ok ja pastasalaattia, jonka maku oli omaan mieleeni hieman erikoinen. Tarjolla oli myös punajuurivuohenjuustosalaattia sekä vihersalaattia, jotka jäi tällä erää maistamatta. Leipävalikoima oli aika lailla samaa, kuin muissakin brunssipaikoissa; ruisleipää, crosuja, vaaleaa hiivaleipää ja karjalan(porkkana?)piirakoita. Ystäväni kehui paljon paikan lohipiirakkaa! En ole suuri lämpimien ruokien ystävä, joten makkarat, lihapullat ja munakkaat jäivät tällä kertaa muille. Brunssin parhaimmistoa oli mielestäni herkullisen näköinen jälkiruokapöytä, juustoja, hedelmiä ja kakkuja!

Oivan brunssi oli mielestäni hyvä, mutta ei sekään päässyt vielä Helsingin parhaimmaksi brunssiksi. Ruokaa oli riittävästi ja palvelukin pelasi, mutta mikään ei valitettavasti erityisemmin säväyttänyt tai yllättänyt. Summasumaarum, tulen tänne varmasti uudelleenkin, mutta täydellisen brunssipaikan metsästys jatkuu...