Suokkiin

TORSTAI, 04. SYYSKUUTA 2014

... alle puolessa tunnissa

Yhtenä iltapäivänä oltiin menossa Lonnan saarelle kaverin kanssa, mutta koska oltiin aika myöhään liikenteessä, oli Lonnan ravintola jo ehtinyt sulkea ovensa, joten päädyttiinkin Lonnan kautta Suokkiin, eli Suomenlinnaan.

Suomenlinna on varmasti yksi Helsingin suosituimmista nähtävyyksistä ja vierailukohteista, eikä suotta, sillä onhan se kyllä todella viehättävä – ympäri vuoden! Koska Suokki on Kallion ja Töölön ohella yksi Helsingin kaupunginosista, kulkeekin sinne lautta läpi vuoden, jopa jouluaattona. Olen itse käynyt Suokissa kaikkina vuoden aikoina ja vaikka se onkin suosittu kesäkohde, paikallisten mukaan kannattaa siellä ehdottomasti käydä myös talvella. Kun muualla kaupungissa on harmaata ja loskaista, on Suokissa jo valkoinen lumipeite maassa. Suomenlinnassa riittää ihmeteltävää moneksi tunniksi ja sinne kannattaakin mennä vaikka piknik korin kanssa. Kannattaa myös tsekata opastetut kävelykierrokset tästä. 

Me istuttiin iltaa ihastuttavassa Valimossa, joka on ravintolan ohella myös vierassatama. ”Nurmikattoinen, 1870-luvulla rakennettu entinen ammusvalimo luo mahtavat puitteet viettää palanen kesälomaa lyhyen venematkan päässä kaupungin melskeestä. Tule lasilliselle, lounaalle, päiväretkelle tai saavu omalla veneellä ja viivy useampikin päivä. Valimon taustalla hyörii sekalainen joukkio ihastuttavia ravintola-alan moniosaajia, jotka tekevät kaikkensa, jotta sinun kesästäsi tulisi ikimuistoinen.” Valimo on auki 27.syyskuuta asti, jonka jälkeen se sulkee ovensa talveksi ja avaa taas ensi kesänä!

Suokkiin pääsee joko HKL:n lautalla tai JT-Linen lautalla Kauppatorilta. Aikataulut löydät tästä ja tästä.