Lenkillä Mustikkamaalla ja Kulosaaressa

TORSTAI, 28. ELOKUUTA 2014

Valmistautumista puolimaratonille

Lupasin kesän alussa kirjoitella lenkkipaikoista ja tässä tulisi nyt taas yksi varteenotettava vaihtoehto juoksun harrastajille, nimittäin Mustikkamaa. Tai itse asiassa Mustikkamaa ja Kulosaari.

Itselläni on suunnitelmissa juosta puolimaraton Tallinnassa muutaman viikon päästä, joten lenkkipolkuja on tullut kulutettua , noh ei ehkä niin ahkerasti, kuin oli tarkoitus, mutta kuitenkin tavallista enemmän. Kirjoittelen varmasti enemmän puolikkaasta, kun sen aika koittaa, mutta sillä välin hieman kuvia ja tarinaa Mustikkamaasta. Mustikkamaa sijaitsee siis Kulosaaren vieressä, Sompasaarta vastapäätä ja kulkureittinä Korkeasaareen. Itse saari ei ole kovinkaan suuri, mutta sitäkin idyllisempi – kiva sekoitus kallioita, hiekkarantaa ja metsää.

Me aloitettiin meidän noin tunnin mittainen (about 10km) lenkki Kulosaaren ostarilta ja juostiin Mustikkamaan kautta Kulosaaren ihania pikkukujien halki Herttoniemeen ja takasin Kulosaareen. Kulosaari itsessään on aivan ihanaa aluetta, vanhoja huvilamaisia taloja ja idyllisiä pikkukatuja. Kulosaaresta löytyy myös linnamainen Wihuritalo ja Casino, jotka ovat molemmat mielestäni näkemisen arvoisia.  Vaikuttavan näköinen Wihuritalo rakennettiin muuten alun perin rantahotelliksi ja nykyään se palvelee Wihuri-konsernin pääkonttorina. Tämän lisäksi Kulosaaresta löytyy myös monien maiden suurlähetystöt, joten kannattaa pitää silmät auki juoksulenkillä, mielenkiintoista nähtävää kun meinaan riittää!