Korkeasaari 125-vuotta

MAANANTAI, 25. ELOKUUTA 2014

Lapsuusmuistojen jäljillä

Muistatteko kun lapsena lähti aina innoissaan Korkeasaareen ja sitten tuli pettyneenä takaisin, kun näki suurin piirtein vaan kolme eläintä? Ne kamelit, poroja ja sitten sen riikinkukon, joka kävelee siellä vapaana... edelleen.

Noh, sunnuntainen Korkeasaari-visiitti ei juurikaan eronnut lapsuudenaikaisista muistoista, nimittäin näkemäni eläimet pystyy laskemaan kahden käden sormilla. Samat porot, riikinkukko ja kamelit, mutta bonarina tällä kertaa leijona, lumileopardi, visentit, pikkupanda ja kuningasmerikotkat. Mutta toisaalta, osa Korkeasaari-elämystä onkin mielestäni just se jännitys, että monta eläintä näkee kullakin visiitillä, ei niinkään se, että pääsee näkemään tiikerit tai leijonan livenä.

Paikkana Korkeasaari on musta tosi kaunis ja siellä onkin ihan kiva vain käppäillä ja fiilistellä aurinkoista päivää, vaikkei niitä eläimiä nyt niin montaa sattuisikaan näkemään. Paikalla on myös piknik-alue, jossa voi nauttia omia eväitä merinäköalalla tai jopa grillata, jos siltä tuntuu. Tällä kertaa Korkeasaaressa juhlittiin sen 125-vuotis synttäreitä ja paikalla olikin paljon puuhaa lapsille mm. bändi, askartelupiste, kasvomaalausta ja teatteriesityksiä.

Korkeasaari on auki läpi vuoden, syyskuusta alkaen klo.10-18. Paikalle pääsee joko lautalla Kauppatorilta, bussilla nro. 16 Rautatientorilta ja tietysti omalla autolla.