Taiteiden yö

KESKIVIIKKO, 20. ELOKUUTA 2014

Helsingin juhlaviikot

Helsingissä vietetään huomenna Taiteiden Yötä ja ajattelin vinkata teile muutamasta tapahtumasta, jossa kannattaa pistäytyä, jos ei torstaille ole vielä suunnitelmia. 

Senaatintorilla pääsee askertelemaan Helsinkiin tulevaisuudessa suunnitteilla olevia rakennelmia, kuten lastensairaalaa, keskustakirjastoa ja myös mahdollista Guggenheim-museota. Museot, galleriat, kirjakaupat ja kahvilat pitävät ovensa auki myöhään yöhönja osa museoista, kuten Ateneum ja Helsingin Observatorio tarjoavat sisäänpääsyn ilmaiseksi.

Lönnrotinkadulla sijaitseva Galleria Contempo tuo yhteen mielenkiintoisia taiteilijoita luomaan valospektaakkelin. Luvassa on eri taiteenmuodoin toteutettu interaktiivinen valotaideinstallaatio, joka muodostuu useista yksittäisistä teoksista. Kello 18 alkava Galleriakierros (kierros alkaa Galerie Forsblomista) avaa ovet Helsingin upeimpiin gallerioihin. Taiteiden yönä on mahdollisuus vierailla useassa galleriassa ja tutustua nykytaiteeseen oppaiden avulla. Kalasatamassa järjestetään Youtube Contest, jossa näytetään hauskimmat, pelätyimmät, tarttuvimmat ja typerimmät pätkät netistä. Malmintalon taiteiden yössä ohjelmatarjontaa löytyy aina erilaisista työpajoista, tanssi- sekä teatteriesityksiin.

Suomen Kansallisooppera järjestää klo. 22 alkaen ulkoilmakonsertin, jossa on otteita tulevan kauden ohjelmistosta. Jos leffailta houkuttelee niin Cafe Engelin sisäpihalla esitetään Amir Escandari: TUULENSIEPPAAJAT ilmaisnäytös alkaen klo.22.