Ravintolapäivä

SUNNUNTAI, 17. ELOKUUTA 2014

Yhden päivän makukarnevaali

Jos eilinen meni vähän pitkäksi ja tämän päivän suunnitelmat ovat vielä auki, niin mikä sen parempaa, kuin suunnata mässäilemään Ravintolapäivä-tapahtumaan. Ravintolapäivää vietetään jo ties kuinka monetta kertaa ja sen suosio ei näytä laantuvan.

Ravintolapäivä on siis päivä jolloin tuhannet ihmiset ympäri maailmaa perustavat ravintolan päivän ajaksi ja kokeilevat miltä tuntuu astua ravintoloitsijan saappaisiin. Ravintoloitsijoina toimivat siis yksityiset henkilöt, jotka kokevat että heidän ruokansa on maistamisen arvoista. Kansainvälisen Ravintolapäivän perusideana on pitää hauskaa ja tarjota kansalaisille vähän erikoisempia ruokaelämyksiä.

Makumatkalle pääsee Helsingin lisäksi myös muissa Suomen suurissa kaupungeissa, mutta koska kuka tahansa voi pistää oman ravintolansa pystyyn, niin rafloja tai baareja saattaa löytyä tänään myös pienemmiltä paikkakunnilta. Kaikki ravintolat pääset katsomaan tästä.

Helsingin alueella suurimmat pop-up keskittymät ovat yleensä Ruttopuistossa, Espan puistossa ja Karhupuistossa. Pääkaupunkiseudulle odotetaan yli 500 pop-up-ravintolaa, joten tarjonnasta ei ainakaan luulisi olevan pulaa.

 

http://www.restaurantday.org/fi