Jädelino Cafe

SUNNUNTAI, 20. HEINÄKUUTA 2014

Italialaista Artesaanijäätelöä

Multa on mennyt jostain syystä tää pieni, sympaattinen paikka kokonaan ohi. Kaverini suosituksesta (joka sanoi syöneensä elämänsä parhaan jäätelöannoksen juurikin tässä ko. paikassa) oli siis pakko mennä tsekkaamaan tämä helmi. Kyseessä on nimittäin Jädelino Cafe, jäätelöbaari Teurastamolla, Hermannin ja Kalasataman kupeessa.

Näin omistajat kertovat miten tarina jäätelöbaarista sai alkunsa ja päätyi Suomeen.

 „Idea jäätelöbaarista sai alkunsa kun me Karhun sisarukset, Tiina ja Soile, lomailimme muutama vuosi sitten Etelä-Amerikassa: pieniä intiimejä kahviloita ja viihtyisiä jäätelöbaareja löytyi joka kadun varrelta. Aloimmekin pohtia miksi Helsingistä ei löydä vastaavia paikkoja. Idea lähti kehittymään muutaman kuukauden kuluttua ollessamme vierailulla Valerion luona Italiassa, Abruzzon viehättävissä maisemissa: käsintehtyä tuoretta gelatoa saa jokaisesta kylästä ja sitä nauttivat kaikki vauvasta vaariin. Niinpä halusimme tuoda italialaisen idean herkullisesta paikallisesta jäätelöstä Helsinkiin: kävimme Italiassa opiskelemassa jäätelön tekoa jäätelömestari Paolo Scafatin laboratoriossa ja kehittelimme reseptejä suomalaiseen makuun sopivammiksi, paikallisista raaka-aineista, gelaton perusajatusta (tuoreutta) unohtamatta.“

Itse maistoin suklaajäätelöä ja huh huh, se oli aivan taivaallista! Paikan päältä saa myös kahvia ja muuta naposteltavaa, kuten keksejä. Jos siis olet italialaisen jäätelön ystävä, ja esim. Pappagallon jäätelökioski on sinulle enemmän, kuin tuttu, käy ihmeessä tsekkaamassa Jädelino! Takaan, ettet tule pettymään!

Ps. Ja niin, pahoittelut, kun jäätelöstä ei ole kuvaa, upposi nimittäin parempiin suihin niin nopeasti, että en edes muistanut koko kameran olemassaoloa.

Jädelinoon (Työpajankatu 2, 00580 Helsinki) pääsee parhaiten busseilla 55, 55K ja 505.