Trooppinen puutarha Gardenia

SUNNUNTAI, 15. KESÄKUUTA 2014

Keidas keskellä Viikkiä

Kuten aikaisemmassa postauksessa hieman lupailin, kävin yhtenä päivänä Gardeniassa, Viikissä, joka sijaitsee Koillis-Helsingissä. Viikki on mielestäni vähän kuin pieni kylä maaseudulla, mutta kuitenkin bussimatkan päässä keskustasta. Myös Gardenia sijaitsee, Viikille ominaiseen tyyliin, peltojen ja luonnon keskellä.

turisti info gardenia katri2
 

turisti info gardenia katri

Gardenia on trooppinen puutarha, jonka kasvikokoelma muodostuu pääosin Kaakkois-Aasian hyötykasveista kuten hedelmäpuista, mauste-, kuitu- ja lääkekasveista sekä palmuista ja bambuista. Gardenian ulkopuutarhasta löytyy japanilainen puutarha sekä ruusuja, pioneja, hedelmäpuita ja kesäkukkia. Gardenia on varsin ajankohtainen vierailukohde sillä se on valitettavasti lopettamisuhan alla ja Helsingin kaupungin hallitus päättääkin kesän aikana, jatkuuko Gardenian toiminta. Adressin trooppisen puutarhan toiminnan jatkumisen puolesta voi allekirjoittaa tästä.

turisti info gardenia katri3

turisti info gardenia katri1

Itse yllätyin positiivisesti etenkin ulkopuutarhan idyllisyydestä ja kauneudesta. Puutarha tosiaan sijaitsee peltojen keskellä, eikä kaupungin hälinästä ole tietoakaan. Suosittelen lämpimästi Gardeniassa poikkeamista etenkin aurinkoisena kesäpäivänä, kun haluaa päästä pois kaupungin hälinästä.

turisti info gardenia katri

Gardeniaan pääsee helposti joko omalla autolla tai bussilla 68, joka lähtee Rautatientorilta. Matka bussilla kestää noin. 20min.