Makapuu Lighthouse Trail

LAUANTAI, 26. SYYSKUUTA 2015

Vaikuttavat maisemat ja valtavat valaat

Makapuu Lighthouse Trail on Oahun itäisimmässä pisteessä sijaitseva patikkareitti. Matka korkeimpaan kohtaan ja takaisin reitin alkuun on yhteensä noin 3,2 kilometriä pitkä. Reitti on helppo ja suurimmaksi osaksi päällystetty.

Nimensä mukaisesti saaren kärjessä sijaitsee yli satavuotias majakka, joka ei ole avoinna yleisölle, mutta on kuitenkin kaunis katseltava ulkoa päin. Reitin varrelta pääsee laskeutumaan myös meren äärellä sijaitseville vuorovesialtaille, tai pikkuruiselle hiekkarannalle.

Helppoudestaan huolimatta reitti kohoaa todella korkealle merenpinnan yläpuolelle ja maisemat ovat sen mukaiset. Korkeimmasta kohdasta näkee saaren kärjen molemmin puolin ja kauas merelle. Talvisin tämä on yksi Oahun parhaista valaiden katselupaikoista. Täysin varmasti valaita ei kuitenkaan bongaa, mutta kannattaa käyttää hetken aikaa kärsivälliseen merelle tiirailuun. Ryhävalaat näyttäytyvät Havaijilla suunnilleen marraskuusta toukokuuhun, mutta varmin aika nähdä noita suurenmoisia jättiläisiä on tammikuusta maaliskuuhun. Mainioita kohtia valaiden bongaamiseen löytyy pitkin reittiä. On siis hyvä ottaa kiikarit mukaan, mutta myös paljain silmin pärjää.

Parasta tässä patikkareitissä ovat upeat maisemat ja hyvät paikat valaiden bongaukseen.