Aloha Stadium Swap Meet & Marketplace

MAANANTAI, 07. SYYSKUUTA 2015

Matkamuistot edullisesti

Aloha Stadium on Havaijin suurin ulkoilma-areena. Stadionilla järjestetään Oahun suuria tapahtumia ja pelejä, mukaan lukien NFL:llän Pro Bowl-ottelu.

Kolmena päivänä viikossa Stadionin ympäryksen valtaa kuitenkin jättiläismäinen Aloha Stadium Swap Meet & Marketplace. Nämä valtavat ulkoilmamarkkinat ovat lajissaan Havaijin suurimmat ja keräävät viikoittain ostoksille runsaat määrät sekä paikallisia että turisteja.

Sadat markkinakojut kiertävät stadionia ja sitä ympäröivää parkkipaikkaa useissa riveissä. Kojuja on todella satoja, joten kävelyä alueella tulee helposti satoja metrejä, jollei jopa joitakin kilometrejä. Jos kuumassa kävely alkaa kuitenkin väsyttää, voi hyvillä mielin jättää osan alueesta kiertämättä. Ennen pitkää alkaa huomaamaan, kuinka kojut ja niiden tarjonta alkaa tietyssä syklissä muistuttamaan sataa metriä aikaisemmin ohitettuja kojuja ja tuotteita.

Markkinakojuista voi löytää laukut täyteen tuliasia. Kojut pursuavat vaatteita, kenkiä, syötävää ja monenmoista tavaraa. Tarjonta on kuitenkin huomattavasti vaate ja tavara painotteinen. Hedelmiä ja pientä purtavaa kyllä löytyy, mutta huomattavasti vähemmän. Suurin osa myytävistä tuotteista on joka tapauksessa halvempaa kuin esimerkiksi suositulla turistialueella, Waikikilla. Yhtenä esimerkkinä vaikka 20 dollarilla voi saada seitsemän tavallista paitaa. Eräiden Havaijin tärkeimpien tuotteiden, Aloha-paitojen, tarjonta kannattaa myös katsastaa. Materiaalista riippuen Aloha-paitojen hintahaitari on laaja, mutta aivan noin halvalla ne eivät irtoa.

Esimerkiksi Waikikilta stadionille pääsee linja-autolla hieman päälle tunnissa ja omalla autolla noin 20 minuutissa. Markkinat ovat auki kello 8-15 keskiviikkoisin, lauantaisin ja sunnuntaisin. Markkinoille on yhden dollarin pääsymaksu.