The Byodo-In Temple

PERJANTAI, 17. HEINÄKUUTA 2015

The Byodo-In Temple ja Valley of the Temples Memorial Park

Byodo-In Temple on buddhalainen temppeli, joka sijaitsee tunnelmallisessa Temppelilaaksossa Koolau-vuorten juurella.  Temppeli kunnioittaa ensimmäisiä Japanista Havaijille tulleita siirtolaisia ja se on jäljennös Japanin Ujissa sijaitsevasta lähes tuhat vuotta vanhasta temppelistä. Temppelissä ei ole täysillä käyvää uskonharjoitusta, mutta satunnaisesti siellä järjestetään erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia häistä ja hautajaisista elokuvien kuvauksiin.

Temppelin tärkeimmät nähtävyydet ovat sisällä oleva iso kultainen Amida Buddha, pihalla oleva suuri pyhä kello ja korkeammalla pihalla oleva meditaatio paviljonki. Kello kumahtelee lähes jatkuvasti, sillä kaikki kävijät saavat käydä sitä vapaasti soittamassa vieressä riippuvan tukin avulla. Temppeliä ympäröi pienehkö lampi, joka on täynnä elämää. Näyttävät oranssit japanilaiset koristekarpit värjäävät veden ja pinnalla ylväästi lipuvat mustat joutsenet. Temppelin luona on matkamuistomyymälä, josta saa teemaan kuuluvaa pientä tavaraa. Matkamuistomyymälästä voi ostaa myös kalanruokaa lammen asukeille heiteltäväksi.

Itse temppeli sijaitsee aivan laakson perällä, jonne kuljetaan kauniin Temppelilaakson hautausmaan läpi. Sisään pääsy temppeliin ja sen pihapiiriin maksaa aikuisille kolme dollaria. Alue on auki joka päivä aamu yhdeksästä iltapäivä viiteen.