Manoa Falls

TIISTAI, 07. HEINÄKUUTA 2015

Vesiputous keskellä sademetsää

Manoa Falls Trail on patikkareitti, joka johtaa satumaisen sademetsän läpi kuvankauniille vesiputoukselle.

Matka vesiputoukselle ja takaisin on yhteensä noin 2,6 kilometriä pitkä. Patikkareitti on lyhyt ja suhteellisen helppo. Huonoilla kengillä tai kovin huonokuntoisena ei kuitenkaan kannata lähteä. Alku on hyvin tasaista ja helppokulkuista, mutta pian polku kapenee ja muuttuu epätasaisemmaksi. Osa polusta on melko juurakkoista ja kivistä. Äärimmäisen pitkiä tai jyrkkiä ala- ja ylämäkiä reitillä ole ja sitä näkee kulkevan useasti myös lapsiperheitä.

Sademetsä esittäytyy vehreän monimuotoisena ja muuttuvana koko patikoinnin ajan. Reitti kulkee läpi lukemattomien erilaisten puiden, kasvien ja kukkien. Ympärille levittäytyvät liaanimuodostelmat tuovat tunteen, kuin olisi astunut Tarzanin ja kumppanien reviirille. Linnut laulavat kauniisti ja lähes koko matkan vieressä virtaava vesi solisee omassa uomassaan.

Vaikka itse Tarzania ei pääsisi kohtaamaan, matkan varrella tallustaa todennäköisesti muutama muukin turisti tai paikallinen. Reitin alkupään lähellä on myös parkkipaikka, jonka maksu on viisi dollaria.

Sademetsä on nimensä veroinen ja voi yllättää kovillakin sadekuuroillaan, vaikka aivan sen ulkopuolella ei samaan aikaan sataisi tipan tippaa. Sateella reitille ei kannata mennä ja kuuron yllättäessä on oltava hyvin varovainen. Polku muuttuu erittäin liukkaaksi ja mutaiseksi.

Polun päässä palkinto odottaa. Vesiputous on noin 46 metriä korkea ja näkemisen arvoinen. Sen näkee hyvin läheltä koko komeudeltaan. Putous laskee pienehköön kivien ympäröimään altaaseen, jonne tekisi mieli pulahtaa.  Eteen on kuitenkin vedetty vaijeri ja kyltti kieltää uimaan menemisen. Vesiputous on silti taianomainen näky ja koko kohde valtavan vaikuttava.