Lempäälän Kehitys Oy

Yhteystiedot
Realparkinkatu 4, 2 krs
37570 Lempäälä
Puhelin
Kotisivut www.visitlempaala.fi
Sähköposti
Yleiskuvaus
Asukasluku: 23 206
Pinta-ala: 307,6 km²
Perustamisvuosi: 1866

Lempäälä hemmottelee harrastusten, kulttuurin, liikunnan ja luonnon ystäviä. Kuntakeskukseen pääset junalla ja kaikki on kävelymatkan päässä. Seutuliikenteen bussit liikennöivät tiuhaan ja kesällä Myllyrannan satamassa ja kanavalla poikkeavat reitti- ja risteilylaivat. Myllyrannan tapahtumapuisto viihdyttää pop up -tapahtumillaan kaikenikäisiä kävijöitä.

Kauppakeskus Ideaparkissa on laajan shoppailu- ja ravintolatarjonnan lisäksi muun muassa Ti-Ti Nallen Koti ja Särkänniemi Zones sisähuvipuisto. Tapahtumia Ideaparkissa järjestetään aina peliturnauksista konsertteihin ja autonäyttelyistä juoksutapahtumiin. Suosittu noin 50km mittainen retkeilyreitti Birgitan Polku kulkee Lempäälän kauniissa järvi- ja metsämaisemissa ja sen varrella on runsaasti tauko- ja nuotiopaikkoja sekä kotia ja laavuja yöpyjille. Reitti on saanut nimensä Lempäälän keskustan upean maamerkin Pyhän Birgitan kirkon mukaan.

Lempäälässä on myös mahdollisuus harrastaa kaikenlaista! Birgitan Polulla patikoinnin lisäksi voit nauttia mm. liikuntakeskusten tarjoamista puitteista sekä ratsastuksesta, golfista ja frisbeegolfista ulkosalla. Vesistöt tarjoavat virkistystä ja harrastusmahdollisuuksia veneilystä koskikelluntaan, suppaukseen ja avantouintiin.

Kuokkalan museoraitti, Taitokeskus Lempäälä ja Ideaparkin vanha kaupunki huokuvat historiallista tunnelmaa. Kuokkalan museoraitin viereinen ravintola Villa Hakkari tarjoaa ruokaelämyksiä kartanomiljöössä. Heinäkuiset Kuokkalankosken markkinat, Lempäälä Soi, Nurmen perjantai-iltojen lavatanssit ja syksyiset Birgitta-viikot sekä monet muut tapahtumat kutsuvat kävijöitä.

Majoittua voit romanttisessa kartanossa Vaihmalan hovissa, hyvin varustelluilla lomamökeillä Lempäälän järvien rannoilla tai maatilamaisemissa. Keskustassa sijaitseva Lempäälän luontaiskylpylä tarjoaa kävijälleen majoituksen lisäksi perinteisiä vesihoitoja.
Ilmoita muuttuneista tiedoista