Lempäälän Kehitys Oy

Yhteystiedot
Ideaparkinkatu 4, 2. krs
37570 Lempäälä
Puhelin
Kotisivut www.visitlempaala.fi
Sähköposti
Yleiskuvaus
Asukasluku: 20 955
Pinta-ala: 307 km²
Perustamisvuosi: 1866

Suomen luovimpana kuntana (v. 2007) Lempäälä lumoaa kävijänsä upeilla maaseutumaisemilla, lähes kaikenkattavalla kulttuuritarjonnalla, historian havinalla ja uusilla upeilla ideoilla!

Vilkkaasti kehittyvänä kuntana Lempäälä tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia matkailijoille ja vaihtoehtoja löytyy runsaasti niin luonnon-, ostosten- kuin kulttuurinkin ystäville.

Koko Tampereen seudun tarjonta on vain kivenheiton päässä Lempäälästä, ja perhelomaan onkin helppo yhdistää Särkänniemen kieputtimet ja mukava maatila- tai mökkiloma Lempäälässä. Kokous- ja kongressivieraille on tarjolla kattavasti monenlaisia ohjelmapalveluita.

Historian ystäville löytyy Museoraitin varrelta monia viehättäviä pikkumuseoita, kuten kauppamuseo ja parturimuseo.Viehättävä ravintola Villa Hakkari sijaitsee aivan naapurissa. Kesällä 2007 Villa Hakkarin viereen avattiin uusi arboretum-alue, vanhan arboretum-alueen jatkoksi.

Lempäälän keskustasta matkailijat löytävät upea maamerkin, keskiaikainen harmaakivikirkon, joka rakennettiin yli 500 vuotta sitten. Vieressä sijaitseva kellotapuli toimii nykyään museona.

Lempäälässä on yksi Suomen laajimmista rautakautisista kalmistoista. Kalmisto sijaitsee Pyhäjärveen työntyvässä kapeassa, Toutosen etelärannalla, 298-tien risteyksestä vajaa 3 km Vesilahteen päin.

Retkeiluyn ystävät löytävät paikkansa vuoden 2006 retkikohteeksi valitulta Birgitan polulta. 50 km pitkä retkikohde tarjoaa hyvät puitteet pienestä päiväretkestä aina pitempään vaellukseen saakka. Matkan varrella on runsaasti tauko- ja nuotiopaikkoja sekä kotia ja laavuja yöpyjiä varten.

KIINNOSTAVAA

• Ideapark
• Pyhän Birgitan kirkko
• Pirunlinna
Ilmoita muuttuneista tiedoista